Pastís de llenties

INGREDIENTS

    Ingredients per as 2 persones:

    • 400 grs de xampinyons sencers,
    • 1 ceba mitjana,
    • 2 alls,
    • 50 grs de llavors variades (pipes, sèsam...),
    • 2 cullerades de farina de cigró,
    • 50 ml de salsa de soja,
    • 1 cullerada d'herbes de Provença,
    • 400 grs de llenties cuites,
    • 1 planxa de massa de full.

    PREPARACIÓ


    Rentar i picar els xampinyons, la ceba i els alls ben petits. Posar una cullerada d'oli d'oliva a una paella afegir-hi el trinxat, la salsa de soja i les herbes i sofregir-ho durant 10 minuts, fins que s'hagi evaporat el suc.

    Preescalfar el forn a 180º

    Afegir les llenties al sofregit de verdures, la farina de cigró per espessir-ho una mica, li la barreja de llavors, barrejar-ho bé, que quedi tot ben integrat, si quedés massa espès, es pot afegir una mica de brou de verdura, si pel contrari quedés massa líquid, afegir una mica més de farina de cigró.

    Posar la planxa de massa de full a una safata folrada amb paper de forn i col·locar-hi el farcit al mig, deixant els costats buits, amb un ganivet, tallar tires d'uns 3 cm sense arribar a tocar el farcit, i anar-les passant cap a la banda contraria, que quedi com un trenat. Pintar-ho amb una mica de barreja de farina de cigró amb aigua, com si fos ou, i ja es pot enfornar durant uns 15 / 18 minuts, fins que la massa de full estigui dauradeta.